top of page
Vyhledat

Spolek VLČÍ MÁKY na Ukrajině s #ProjectHemingway

Aktualizováno: 28. 2.

Spolek VLČÍ MÁKY se zapojil do pomoci Ukrajině od jejího napadení už několikrát. Na počátku šlo o poskytování materiální pomoci. Nyní se soustředí na sdílení zkušeností se zdravotní a sociální rehabilitací zraněných veteránů.


V polovině ledna se zástupci “Máků” zúčastnili humanitárního závozu #ProjectHemingway. Partnery této nezávislé iniciativy na podporu Ukrajiny se staly v prosinci. Jde o volné sdružení spolků i jednotlivců, kteří organizací společných sbírek a závozů zefektivňují svoji pomoc.



Do závozu spolek přispěl stavebnicemi Sluban, které si spolu s další pomocí převzaly děti v Záporoží. Hlavním cílem pro “Máky” však byly návštěvy sanatoria a rehabilitačního ústavu. A následně setkání s vojenským kaplanem a podpis memoranda o spolupráci. Podrobnosti o této misi nabízíme v samostatném článku.



Za milý doprovod děkujeme Lesye Kopchuk ze Spolku žen pro pomoc obětem válečné agrese a reportérovi Tomáši Vlachovi. V týmu nechyběl ani válečný veterán známý pod přezdívkou “Johnny5”, který nám už nějakou dobu pomáhá v Mácích a současně organizuje #OperationFirefly, takže zavezl na frontu další várku hygienických balíčků.


Závěrem připomeňme, že dobrovolníci Spolku VLČÍ MÁKY shromáždili a doručili první pomoc Ukrajině už 28. února 2022, za přispění generála Petra Pavla.


Následovaly další dva závozy, přičemž poslední byl realizován autobusem, který se zpět vracel plný uprchlíků z Mariupolu. Rok poté jsme zorganizovali sbírku výstroje a výrobu zákopových svící, které jsme předali Team4Ukraine. Naposledy jsme se před Vánoci organizačně podíleli na sousedské sbírce v Horních Měcholupech doručené právě do Záporoží s #ProjectHemingway.


29 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page