Po stopách hrdinů - 750 km pro veterány: veřejná sbírka, konto: 2801427994/2010

Podpořte kampaň na Facebooku.

O kampani...

Jakub Engelmajer patří mezi časté dárce Spolku VLČÍ MÁKY. Jakub opakovaně věnoval např. potraviny, domácí vybavení a elektroniku pro veterány bez domova.
Jakub je také milovníkem dlouhých treků. Když přemýšlel, jak by ještě více podpořil klienty Spolku VLČÍ MÁKY a probudil zájem o jejich osudy i mezi širokou veřejností, rozhodl se věnovat jim svůj další trek, na který si jen tak každý netroufá...

“Cesta hrdinů SNP” je nejdůležitější turistická stezka na Slovensku. Začíná v Dukelském průsmyku a končí v Bratislavě. Prochází místy, kde probíhaly významné akce Slovenského národního povstání a osvobozování Slovenska v letech 1944 a 1945. Její celková délka činí 750 km, které hodlá Jakub sám projít za 28 dní. Na cestu se vydává 26. května 2018.

Jakub věří, že svým pravidelným reportováním z cesty zaujme potenciální sponzory i drobné dárce, kteří by pomohli financovat program “Army Help” Spolku VLČÍ MÁKY, který poskytuje komplexní psychickou, sociální, právní a finanční podporu aktivním i bývalým vojákům, policistům a dalším příslušníkům bezpečnostních složek, kteří se v důsledku úrazů či jiných neblaých životních událostí ocitnou v tísnivé situaci.

Komu kampaň pomůže:

Ivetě změnil v roce 2011 život nepozorný řidič, který narazil do jejího policejního vozu. Kvůli trvalým následkům - tzv. opěrkový syndrom - musela Iveta odevzdat řidičský průkaz, změnit služební zařazení, až nakonec v roce 2017 policie její službu ukončila pro trvale zhoršený zdravotní stav. Přesto PČR nevyplatila Ivětě odškodné, její patrně již doživotně zhoršené možnosti pracovního uplatnění nijak nekompenzuje. Ivetu drží nad vodou její partner, ale ani společnými silami si nemohou dovolit platit právní spor o řádné odškodné. Loni v létě Spolek VLČÍ MÁKY získal finance, aby bitva vůbec začala. Iveta ale potřebuje psychickou, sociální a právní podporu nadále, dokud se - jak všichni doufáme - nepostaví stát k plnění svých závazků čelem.

Patrikovi se otočil život naruby v roce 2017, kdy během nasazení v Afghánistánu utrpěl úraz ramene. Na podzim po návratu z mise absolvoval nezdařenou operaci, v únoru tohoto roku musel na re-operaci a dosud je služby neschopen s nejistými vyhlídkami. Armáda mu úraz dosud nekompenzovala, aby Patrik udržel rodinu nad vodou, musel již prodat svou milovanou motorku a domácí elektroniku. Potřebuje a zaslouží si psychickou a právní pomoc.
Jakub se rozhodl rozdělit výtěžek sbírky “Po stopách hrdinů” na třetiny - pro Ivetu, Patrika a dalšího - zatím neurčeného - klienta v podobné situaci, kterému bude Spolek VLČÍ MÁKY v následujících osmnácti měsících pomáhat.

Veřejnou sbírku tedy organizuje sám Jakub na základě memoranda se spolkem, který její čerpání příslušnému krajskému úřadu vyúčtuje.

Příspěvky lze posílat na samostatné sbírkové konto (transparentní účet u Fio Banky): 2801427994/2010.

Záštita:

Projektu udělila záštitu Jana Černochová, předsedkyně výboru pro obranu Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

Partneři a sponzoři:

Hlavním partnerem akce je skupina Heart Warrior.

Hlavními mediálním partnery akce jsou portály Armyweb a Ozbrojené složky.

Další partnery a sponzory sem doplňujeme postupně...

Již nyní děkujeme společnosti Tilak za slevu na bundu a Adventure Menu za dávku potravin a samoohřevů.

Projekt v médiích:

Reportáž na TV Barrandov - odkaz na video archiv