Pomozte nám jako dobrovolník

Za každého dobrovolníka, který nám pomůže, jsme velice vděčni. A věřte, se se vždy najde způsob, jak nám pomoci, aby všichni měli dobrý pocit a správná věc se podařila.

Rozlišujeme dva druhy dobrovolníků podle míry jejich zapojení:

• Můžete se stát členem spolku. Máte pak přímý vliv na jeho chod (hlasovací právo na schůzích). Ale také finančně přispíváte (roční členský příspěvek činí 1000 Kč pro výdělečně činné a 500 Kč pro nevýdělečné - např. studenty, důchodce). Žádné extra výhody tím nečerpáte, pouze některé benefity ARMY FRIENDLY. A jste neustále nabádáni k nějaké činnosti (členové jsou obvykle vedoucími konkrétního programu). Takové aktivní členství je pak dobrou manažerskou zkušeností a volnočasovou seberealizací, ale rovněž starostí a zodpovědností. Členská základna je stabilní přátelská parta.
  • Můžete být dobrovolník bez závazků. Nemusíte se (ale můžete) účastnit porad, nemusíte platit členský příspěvek (ale můžete přispět darem), zapojujete se jen do aktivit, které vás lákají a na něž máte zrovna čas. Můžete pomoci jednorázově, příležitostně, být jakousi "rezervní silou", kterou oslovíme, když na nějaký úkol síly členů nestačí. V takovém případě není třeba psát omluvné e-maily, že zrovna nestíháte, naopak pouze v případě zájmu dáte vědět: "Chci se zapojit."

Abyste si udělali rychle představu (a my také), jak se můžete jako dobrovolník zapojit, projděte a vyplňte jednoduchý dotazník zde

Speciální kategorie podporovatelů je tvořena těmi, kdo se účastní běhů a pochodů (např. ARMY RUN, Chrudimská 70) v řadách reprezentačního týmu VLČÍ MÁKY. Funguje to tak, že startovné (navíc snížené) poukážete spolku, pročež si závod užijete v týmu, který pomáhá svým členům i jiným na trati (tzn. vhodné i pro začátečníky) a běží ve speciálních dresech, které vzdávají hold našim veteránům, čímž na problematiku upozorňuje další závodníky na trati. Pokud vás zajímají podrobnosti, klikněte sem.